• 25 HAZİRAN DÜNYA GÜZEL KOKU GÜNÜ
  • KOKU KÜLTÜRÜ DERNEĞİ

Kurumsal

Koku Kültürü Derneği, kadim medeniyetlerden bu yana kültürün en önemli öğesi olan kokuyu eğitim, kültür ve sanat alanlarında geliştirmeyi hedeflemektedir. Hazırlayacağı bilimsel ve sosyal faaliyetlerle koku bilgisinin yeniden üretilmesini, yapılacak araştırmalarla var olan birikimin gün yüzüne çıkarılmasını amaçlayan Koku Derneği, 201. yılında kurulmuştur. Sektör profesyonelleri, araştırmacılar ve koku ilmi meraklılarınca kurulan Koku Kültürü Derneği’nin kurucusu Koku Uzmanı Bihter Türkan Ergül’dür. Yalnız literatür çalışmalarını değil, çiçeklenme işlemlerinin yaygınlaşmasını, koku deneyleri yapılmasını da destekleyen Dernek, koku bilincini artırmak üzere faaliyet göstermektedir. Tarihimizin ve günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası olan koku kültürümüzü uluslararası alanda yaygınlaştırmak için çalışan Koku Kültürü Derneği, kurucusu Bihter Türkan Ergül önderliğinde, Halfeti’nin siyah gülü, Isparta gülü, coğrafyamızı temsil eden Türk gülü gibi pek çok koku için uluslararası arenada bilinirlik hedeflemektedir. Dernek çiçek kokularının yağlarının özgün damıtma yöntemlerini yaşatmak, ilgili meslek gruplarını canlandırmak, yurt içi ve yurt dışında benzer faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yaparak yardımlaşmak için var gücüyle emek sarf etmektedir.

Projeler